Tjena katter!

Idag har jag jobbat, som en galning kan jag säga er! Pensionärer är inte alltid så söta som man kan tänka sig. Ibland vill man slå de.. Samma sak med små barn och bebiar. Usch.
Igår ramlade jag och slog ut en tand mot en byrå. Det gjorde jävligt ont, people.
Pappa ska ta med mig till tandläkaren så fort som möjligt och fixa detta men jag kan bli tvungen at gå med endast en framtand i några dagar. Aja whatevvar. 
Nu är jag med mina fina vänner Cilia och Sannis. De äter mitt godis och fiser i soffan. Två fisförnäma idioter. Men jag älskar de ändå! Fast jag är nog ändå värst. Fiser som en tok och stoppar munnen full av godis. Omnom
 
 
 
 
 
Puss på er alla!

måndag

Även kallad julafton. Jag hatar verkligen julen, men ni kan väl få en god jul i alla fall.

Jag har nyss vaknat och ätit lite. David är i duschen och pappa springer runt med mat lite då och då, ibland. Det som jag tycker är så himla skönt i år är att vi inte stressar som vi gjort alla andra år. Jag har aldrig förstått mig på mig att allt ska vara "perfekt" på julafton. Vad är det roliga med det? Jag förstår att många stressar upp sig för att det är lite av en norm att julafton ska vara en perfekt högtid, men om man tänker efter egentligen så blir det "perfekta" när det inte är perfekt. Enligt mig i alla fall. Det är en anledning till att jag har något emot julen, all den här stressen. Det är ju inte bra för någon överhuvudtaget. 

Nu ska jag nog hoppa in i duschen. Snart kommer mor och vid 1 kommer födelsedagsbarnet aka min kusin, Niko.

Puss och god jul!


.

lördag

två dagar fram till julafton. Har zero julkänsla. Här hemma har vi ingen gran, inget pynt, ingen julmust, ingenting. För mig är det bara samma eländiga högtid och äckliga vinter.

Idag ska jag få träffa min bror. Har inte träffat honom sedan höstlovet.

Men nu ska jag fika med Cilia och Sanne. Tjohej. .


.

fredag

Det är fredag, lov och juletid. Jag borde vara så övertaggad så att jag svimmar men det är jag inte.

Jag har liggat inne hela dagen i min säng, ätit en hel daimtårta, druckit tre liter bubbelvatten och haft en otroligt grov ångest som fått mig att panikgråta under hela dagen.

Vad krävs för att man ska må bra?

Nu ska jag hem till Daggen och mysa. Han får mig på bra humör.


.

söndag

Herregud vad veckorna går fort.

Imorse vaknade jag hos Sanne med Magda och Rosa. Pappa plockade up mig med bilen en halvtimme senare och vi köpte donken (<33333). Åkte hem och har chillat där sedan dess.

Snart ska jag sminka mig och sedan skjutsar pappa mig till tekniska för att jag glömde min laddare hos Zeke igår.

Ikväll blir det julbord med mamma, hennes kille Johan, hans barn (första gången jag träffar dem, wiieeie) och Johans kompanjon samt hans barn (tre söner, naajs). Haha komplicerat.


Puss på er.


.

tacka gud för mat och lördag

Cilia är hungrig och jag är så otroligt mätt. vi är på Jensen's. mums. hehe.






.



fredag

det är fredag om nu någon kunde missat det.

igår sov jag hos Sanne, började dagen med en kaffe påväg till skolan som jag förövrigt var i vid halv 10 (!!) och jag har bestämt mig för att försöka fixa skolan det sista halvåret nu. jag kommer få slita som ett djur och det kommer inte bli roligt, men det är npg värt o slutändan. så nu vänder det mina vänner. NU KOMMER NI FÅ SE EN NY AMALIA BLA BLA HIT OCH DIT. haha.


idag är jag ganska glad.







.

måndag

tänkte gå och lägga mig nu om det går. Stor dag imorgon, kommer vara så jäävla stressigt. Soc halv 11, jobb halv 12 - 17.00, fika med emma, sång 19.30 och sedan ska jag ut åp värmdö och sova hos bästa Caroline. Fullt upp.

Bereder mig på den värsta dagen någonsin. wish me good luck.


Puss.

.

depression är en sjukdom

jag hittade en text jag skrev för kanske.. 4-5 veckor sedan? När jag började falla ned i min depression-svacka igen som jag ännu inte kunnat ta mig ut ur.

Kände av någon konstig anledning för att dela med mig av den texten, mer som en ögonöppnare. Inte för sympati, utan för att folk ska inse att folk inte alltid har det så bra.

Äsch jag vet ingenting längre, ska ändå till soc på tisdag och påbörja en utredning om mentala sjukdomar imorgon so fuck it. Här har ni novellen jag skrev. Kom gärna med kritik och åsikter. Det uppskattas.

---------------------------------

Det är en kall oktobernatt när hon sitter på sin hemtrevliga balkong och röker cigarett efter cigarett. Den svaga kyliga brisen omfamnar de vissna blommorna. De är livlösa, men den kalla vinden som hon hatar lyckas få de att se levande ut. Svajande vackert, tänker hon samtidigt som hon drar ett djupt uppfriskande bloss. Hennes kala fötter fryser i kylan. Hela hon är kall. Inte bara för att vintern smyger på sakta, utan hela hennes inre är kallt. Hon släcker sin cigarett och kollar ut över grannskapet samtidigt som hon suckar högt och djupt. Ömtåligt trycker hon ned tändaren ännu en gång den här kvällen för att lysa upp en ny cigarett. Hon har tappat räkningen på hur många hon har förbrukat under dessa få timmar hon suttit still, livlös, på denna lilla balkong i kylan. Av nyfikenhet så kollar hon ner i sitt slitna cigarettpaket. Fyra stycken kvar. Hon ryser till av tanken på att paketet var nyöppnat när hon först suttit sig där ute i det kalla. Och gåshuden som sprider sig över hennes nätta, nästan anorektiska kropp, skulle de flesta tro var av rädsla. Rädslan av att man skadar sin kropp så mycket. Av att man slösar så mycket pengar, och alla dessa stereotypiska farhågor som människor tänker på när de ska argumentera mot rökning. Men hennes prickar över hela henne, som räcker sig enda upp till nacken, är av njutning. Ett leende leker på hennes fylliga, rosa läppar och hennes relativt vita och charmiga tänder syns klart i dunklet som natten ger. Hon älskar att skada sig själv. På alla möjliga sätt och vis. Att känna att hon kortar ned sitt liv med sex minuter för varje cigarett borde väcka panik hos denna arma och unga flicka. Men hon älskar det. Hon vill dö ung. Livet för henne har ju ändå bara gett henne ett mörker och kyla. Precis som denna natt. Hon gillar att förklara sitt liv som en klar stjärnkväll. Så otroligt mörk, men det finns vissa ljuspunkter som sträcker sig hit och dit i hennes unga år. Stjärnorna representerar till exempel hennes vänner och familj. Som hon egentligen hatar att älska, men aldrig vågat avslöja det för någon. Om det inte var för dem, så skulle hon inte vara här. Hon skulle mått bra någon annan stans. Men hon är för feg. För feg för att ta det där steget att göra det. Att få vara lycklig på en annan plats. Med sin morfar, som hon alltid känt att hon haft en kontakt med även fast hon aldrig träffat honom. Att vara lycklig någonstans som inte innebär att vara kvar i verkligheten. En annan värld. Gräset är grönare på andra sidan, eller vad säger man? 

Hon drar sin jacka närmare hennes bleka hud och huttrar snabbt till. Hennes blonda slitna hår sätter hon upp i en slarvig hästsvans samtidigt som hennes sextonde cigarett för kvällen hänger komfortabelt i mungipan. Musiken som spelas i hennes öron får henne ovanligt lugn i huvudet. Hon är enbart tom. Tom på allt i hela kroppen. Men på samma gång känns det som att hennes hjärta värker. Varje gång hon gör den minsta lilla rörelse, gör hela hon ont. Det är så otroligt fysiskt påfrestande att enbart andas.

Men det kan ju inte alltid varit såhär, eller hur? Hon växte upp i den där relativt lyckliga familjen, en storebror som hon såklart alltid tjafsade med och två föräldrar som var normala. De hade en volvo, en katt och en villa i en fin förort i Stockholm. Hon fick allt hon pekade på, men var fortfarande tacksam för alla vänner hon hade. Vilket var många kompisar. Och redan då var hon den populäraste tjejen i sin årskurs. Det är nu i efterhand hon insett att hon nästan alltid mått dåligt. Den stereotypiska familjen var inte så perfekt. Inte alls perfekt, faktiskt.

 Hon får fortfarande allt hon pekar på, hon har fortfarande världens finaste vänner. Hon är fortfarande väldigt populär. Både utanför och i sin skola. Hon är väldigt social och utåtriktad, vilket gör henne ganska populär bland killarna. Hon har nu börjat få en jättebra kontakt med sina föräldrar och hon är bästa kompis med sin storebror. 

Den här tjejen har ju allt som en tonårstjej vill ha. Så varför mår hon så dåligt? Är det för hennes föräldrars skilsmässa? Är det för att hon lidit av ätstörningar? Är det för att hon som alla andra tonåringar har haft både kärleks- och vänskapsproblem? Är det för att hon och hennes mamma under en lång period knappt kunde ses? Är det för att hon hatar sig själv mer än allt i hela universum? Är det för att hon blev utsatt för grova övergrepp av en gammal kille hon brukade träffa? Är det för att hennes skolgång gått utför de senaste åren, även fast hon är hur allmänbildad och smart som helst?
Hon vet inte. Och det är det som gör henne galen. Den här spralliga tjejen är inte så strålande och glad som hon alltid verkar längre.  Hon håller på att gå in i väggen totalt. Hennes tankar gör henne galen. Varför mår hon så otroligt dåligt när hon har allt man kan önska sig? Det är så många som skulle vilja sitta i hennes sits och det vet hon. Alla nya människor hon träffar, är så avundsjuka på henne. På hennes sätt att se saker på, för hon är oftast väldigt glad och älskar att umgås och ha roligt.

Även fast hon verkar glad på utsidan så värker hela hennes kropp konstant. Det är jobbigt att gå. Allt blir otroligt påfrestande för henne. Och hon vet inte varför. Någon måste ju ha gett henne den här otroliga chansen att åstadkomma något i det här livet med dessa fördelar, men hon kan inte ta emot den stora möjligheten. Hon vet inte hur man gör. Hur man får sig själv att må bra.

Den här söta flickan med ett brustet inre vet inte hur hon ska leva eller sluta må dåligt. För vad hon än gör, mår hon så vidrigt av. Hennes krav på sig själv är inte små och hur hon än tänker och tycker lyckas hon alltid ha dubbelmoral. Hon vill gå i skolan men orkar inte. Hon hatar sig själv men lever på sitt självförtroende. Hon ljuger ofta. Hon peppar sina vänner med fina ord i olika situationer när hon egentligen gör samma sak. Och även fast hon alltid känner sig utnyttjad av killar, vill hon alltid träffa nya bara för att se vem hon kan få.  

Nu sitter den här flickan på balkongräcket med benen dinglandes mot marken. Fjärde våningen. Det är långt ner, tänker hon och ler ännu ett nöjt leende. Vinden tar tag i hennes hästsvans och hennes händer börjar skifta i en lila nyans.

Hennes pappa är ute med jobbet ikväll. Hon njuter av varje sekund själv samtidigt som hon hatar att vara ensam. Ser ni, där är hennes dubbelmoral igen? Den tanken fick hennes mage att vridas ut och in. Varje gång hon kommer på sig själv med att ha den där dubbelmoralen, vill hon spy. Trycka fingrarna i halsen, som hon gjorde hela tiden förut, tills hon slutade i somras. Det är som ett beroende. En sjukdom. Men det gjorde allt så mycket lättare och hon brukar ofta tänka på att börja igen. Varje dag, faktiskt. Men hon gör det aldrig ändå. Det är för att hon vet att hennes vänner skulle hata henne. Eller de hatar inte personen, de hatar handlingen. Och hon är väl för feg också. För att hon vet att hon fastnar lätt i saker och har svårt att ta sig ur dem.

 Hennes gråa, ljusa ögon scannar igenom höghusen och bakgården som hon ser från den höga höjden. Allt är egentligen så vackert, tänker hon. Allt har sin charm och har sin skönhet. Att det mesta kan vara så skört men även väldigt starkt. Varför kan hon inte tycka samma sak om sig själv? Det finns så många som har den åsikten om henne, så vad är det för fel på hennes tankar? Hon känner sig konstant utanför på ett sätt ingen kan tänka sig. Utanför hos sig själv. Hon vill så gärna, men kan inte. Så hon blir utfryst i sin egen hjärna och kropp. Det enda hon egentligen vill göra är att gå och lägga sig. Sova. I flera veckor, som i en dvala och sedan vakna upp, pigg och glad. Med motivationen till att vara lycklig, klara av skolan och vara en bra människa. 

Hennes telefon vibrerar i bröstfickan på hennes rutiga skjorta. Hennes lila nyanserade fingrar fumlar med knappen en stund innan känseln försvinner från dem. Tillslut får hon upp sin telefon och inser att det är hennes bästa kompis som ringer. Hon svarar glatt och blir genuint lycklig över att han hör av sig. De pratar en lång stund och hon röker några cigaretter till. Men när de lägger på, känner hon tomheten som omfamnar henne igen. Värken som aldrig går över. Hon vågar aldrig säga till någon när hon mår dåligt längre, hon vill inte vara en börda. Och hon vet inte vad hon ska säga egentligen. Flickan vet ju inte varför hon mår dåligt längre.


Den här positiva, men ändå så ledsna flicka, vill sluta drömma glada drömmar om att överdosera och åka in på psyket. Den här solstrålen vill sluta skära sig och gå runt med dessa ton på hennes nätta axlar och den konstanta ångesten som alltid övervinner hennes tankar och kropp.

 Hon vill bara må bra. Och hon hoppas förgäves alltid på att något ska funka. Som att röka, spy, skära sig, eller supa sig redlöst full varje helg. 

 Och hon hoppas att även den här texten, där hon inte ens vågar använda det simpla ordet ”jag”, som hon nu lagt ned tid på, ska hjälpa också. 

Jag är en dum och naiv flicka. Dum, naiv och deprimerad flicka.  
  
-------------

.



onsdag.

jag är insnöad. Bara att kolla ut genom mitt fönster får mig att gråta.

Caroline har öppet hur idag. Jag vill gå, men kan inte m det här vädret inte slutar nu.

Jag och mitt täcke säger godnatt.

.

tisdag.

ligger kvar i sängen efter en lång pysseldag i skolan. jag är så jävla trött på alllt.

Sång 19.30. najs.



.

godmorgon

ligger i min varma säng med mat och kollar på greys. Vissa skulle kalla detta för lyx, men jag kallar det för mänsklig ofrivillig dvala. Ha det bra mina vänner, Stay in school för guds skull. Puss. .

söndag

Nu var det några dagar sedan jag skrev här sist, så halloj på er. 

Den här helgen har varit väldigt mysig faktiskt. 

I fredags var jag, Sanne och Cilia hemma hos Sanne. Vi myste galet, lyssnade på musik och hängde lite med André och Adam. Cilia åker hem vid 1, då både jag och sanne går och lägger oss då, jag i soffan och Sanne i sin egna säng. Fick dock inte sova påriktigt fören efter klockan 8, haha.

Helt död vaknar jag på lördagen. Åker hem till Cilia vid 2. Sanne kommer förbi vid 5, då jag precis ska åka. Stressade hem för att duscha och fixa mig, eftersom jag skulle på den årliga halloweenfesten. Klar som indian blir jag ganska snabbt och sedan åker jag till Alva vid halv 7. 
Vi hade det väldigt roligt faktiskt, och vid 10-tiden tog jag, Dunya och Jasmine en taxi mot Telefonplan. Jag och Dunya sätter oss hemma hos mig och myser och Sanne joinar oss tätt inpå. Dunya lämnar oss vid 12. Jag och Sanne sitter och deeptalkar till klockan halv 3 då vi tillslut bestämmer oss för att åka till henne.


Idag mår jag så otroligt dåligt. Om man ska må såhär efter varje gång man druckit alkohol när man är vuxen, vill jag inte åldras mer. 


tack för mig.


 
     .

Såhär fin var jag igår som indian innan jag åkte till maskeraden. YÄH. 


.

RSS 2.0